.

Prista Oil Holding je bio deo Foruma o održivosti maziva (Lubricants Sustainability Forum)

01-03-2024

Krajem novembra 2023. godine, Prista Oil Holding je učestvovao na Forumu o održivosti maziva: revolucionarnom događaju održanom u Berlinu, Nemačka, posvećenom unapređenju praksi održivosti u industriji maziva.

Green Deal i postizanje „karbonske neutralnosti“ do 2050. godine bila je jedna od glavnih tema događaja. Jedan od specifičnih ciljeva Green Deal-a je eliminisanje takozvanog linearnog modela ekonomije, uz postepenu implementaciju cirkularne ekonomije i upravljanja otpadom.

Da bi ostale konkurentne, kompanije su prinuđene da rade u nekoliko ključnih oblasti, kao što su alternativne reciklaže (upotreba ponovo rafinisanih baznih ulja) uzimajući u obzir ugljenični otisak i kontinuiranu težnju da ga smanje, unapređenje prednosti proizvoda koji se koriste (produženi vek upotrebe, ušteda goriva, itd.), korišćenje bezbednih hemikalija (izmene REACH & CLP direktiva u tom pogledu) i zelene javne nabavke EU.

Primena Direktive izveštavanja o korporativnoj održivosti i uvođenje ekoloških, društvenih i korporativnih praksi je prvi korak koji Prista Oil Holding preduzima u tom pravcu. Proces je započeo početkom 2024. godine pripremom procene održivosti – analizom društvenih, inovacijskih, upravljačkih, ekoloških i ekonomskih aspekata. Cilj kompanije je da se izveštaji proveravaju i verifikuju do kraja godine i da se razvije plan za kontinuirano unapređenje i postavljanje novih ciljeva. Na taj način, Prista Oil prati trendove u industriji i priprema se za izazove koji su pred nama. 

Nazad