.

Koristimo termin „kolačići“ za kolačiće i druge slične tehnologije koje su obuhvaćene direktivom Evropske Unije o privatnosti u elektronskoj komunikaciji.

Šta je to kolačić?

Kolačići su male datoteke sa informacijama koje vaš pregledač postavlja na vaš računar ili uređaj. Kolačići pomažu vašem računaru da upravlja veb-sajtom i sami kolačići ne mogu da prikupe nikakve informacije sačuvane na vašem računaru ili u vašim datotekama.

Zašto koristimo kolačiće?

Koristimo kolačiće kako bismo saznali više o načinu na koji komunicirate sa našim sadržajem i kako biste nam pomogli da poboljšamo vaše iskustvo prilikom posete našem veb-sajtu.

Neki od kolačića koje koristimo su kolačići sesije i traju samo dok ne zatvorite pregledač, drugi su trajni kolačići koji se duže čuvaju na vašem računaru.

Kako se koriste kolačići treće strane?

Za neke od funkcija na našem veb-sajtu koristimo dobavljače treće strane, na primer, kada posetite stranu sa umetnutim video zapisima ili linkovima do YouTube-a. Ovi video zapisi ili linkovi (i bilo koji drugi sadržaj dobavljača treće strane) mogu da sadrže kolačiće treće strane i možda bi trebalo da pročitate politike tih veb-sajtova trećih strana u vezi sa informacijama o upotrebi ovih kolačića.

Kako da odbacim i obrišem kolačiće?

Nećemo upotrebljavati kolačiće da prikupimo lične podatke koji mogu otkriti vaš identitet. Međutim, ukoliko želite, možete izabrati da odbacite ili blokirate kolačiće kompanije Prista Oil ili veb-sajtova dobavljača trećih strana ako promenite podešavanja u pregledaču – pogledajte opciju Help u vašem pregledaču za više detalja. Imajte u vidu da većina pregledača automatski prihvata kolačiće tako da ćete morati da ih aktivno obrišete ili blokirate ukoliko ne želite da ih koristite.

Takođe možete da posetite www.allaboutcookies.org za detalje o tome kako da obrišete ili odbacite kolačiće i za više informacija o kolačićima uopšte. Imajte na umu da ćete i dalje moći da posećujete naše veb-sajtove iako odbacite upotrebu kolačića, ali neke funkcije možda neće raditi pravilno.